Πώς να κρατήσετε τα γυναίκεια παπούτσια σαν καινούργια

Όλοι και όλες αγαπάμε τα παπούτσια μας, ειδικά αυτά που επιλέγουμε για τις πιο ειδικές κι επίσημες περιστάσεις και συνήθως μάλιστα τα προσέχουμε και σαν κόρες οφθαλμών. Ειδικά τα γυναικεία παπούτσια όμως δεν είναι και τα πιο ανθεκτικά. Τα ψηλοτάκουνα και γενικά τα «επίσημα» παπούτσια αλλά και τα τακούνια που φοράνε οι γυναίκες στη δουλειά, δεν είναι κατασκευασμένα για πολλή χρήση και μεγάλη ταλαιπωρία, γι’ αυτό και χαλάνε ή «παλιώνουν» πολύ εύκολα και γρήγορα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες συχνά να χρειάζεται να αντικαθιστούν τα αγαπημένα τους παπούτσια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι χρειάζονται σχεδόν πάντα καινούργια παπούτσια.

Αυτό όμως που πολλές γυναίκες φαίνεται πως δεν γνωρίζουν, είναι πως υπάρχουν μερικά κολπάκια που μπορούν να τις βοηθήσουν να λύσουν τα περισσότερα προβλήματα που προκαλεί η πάροδος του χρόνου στο παπούτσι τους και να καθυστερήσουν τη φθορά τους. Ας δούμε μερικά από τα πιο απλά και χρήσιμα!

1: Δοκιμάστε τα τακούνια σας για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων

Ένα από τα πιο συχνά αλλά και ντροπιαστικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μία γυναίκα, είναι να της σπάσει το τακούνι όταν είναι στον δρόμο ή ακόμη χειρότερα, σε κάποια ιδιαίτερη περίσταση. Μπορεί να νομίζουμε ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ξαφνικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα σημάδια των αδύναμων τακουνιών φαίνονται από την αρχή. Όταν αγοράζετε παπούτσια με τακούνια λοιπόν, περπατήστε μέσα στο μαγαζί φορώντας τα και δοκιμάστε την αντοχή τους πατώντας γερά κάτω τακούνι και δοκιμάζοντας να κουνήσετε το πόδι σας πέρα δώθε χωρίς να σηκώσετε το τακούνι από το έδαφος. Αν το τακούνι κουνιέται έστω και λίγο, δεν είναι ανθεκτικό. Extra tip: Εννοείται πως τα χοντρά τακούνια είναι εξ ορισμού πιο ανθεκτικά από τα λεπτά. Όσο πιο λεπτό το τακούνι, τόσο πιο εύθραυστο.

2: Τακούνια που μπαίνουν μέσα στο χώμα

Οι γόβες στιλέτο πολλές φορές δρουν σαν πραγματικά στιλέτα και «καρφώνονται» στο έδαφος αν αυτό είναι μαλακό. Με άλλα λόγια, το να φοράτε λεπτά τακούνια σε επιφάνεια που δεν είναι από μάρμαρο ή τσιμέντο, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Ο λόγος είναι η μικρή επιφάνεια του πολύ μυτερού τακουνιού. Για να μην καρφώνεται λοιπόν το τακούνι σας, υπάρχουν ειδικές «τάπες» για τις μύτες των τακουνιών σας οι οποίες αυξάνουν με διακριτικό τρόπο την επιφάνεια τους και δεν τα αφήνουν να βυθιστούν στο μαλακό έδαφος.

3: Γρατσουνιές στο δέρμα

Οι γρατσουνιές και οι αμυχές στα δερμάτινα παπούτσια είναι ο νούμερο ένα εχθρός τους, αφού τα κάνει να δείχνουν παλιά και ταλαιπωρημένα. Αν δεν θέλετε λοιπόν να αρχίσει να γρατζουνιέται το δέρμα από τα παπούτσια σας, θα πρέπει να το περιποιέστε σωστά. Μια φορά το μήνα λοιπόν, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα υγρό πανί για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας, να τα βερνικώσετε με ειδικό γυαλιστικό για δερμάτινα και στη συνέχεια να τα γυαλίσετε με ένα στεγνό πανί. Έτσι θα εξαφανιστούν οι μικρές γρατσουνιές και θα αποτραπεί η δημιουργία νέων. Extra Tip: Η δερμάτινη είναι σαφώς λιγότερο ανθεκτική από το αυθεντικό δέρμα και οι γρατσουνιές που παρουσιάζονται στα παπούτσια που κατασκευάζονται από αυτήν είναι πολύ βαθιές και συνήθως μη επισκευάσιμες.   

4: Φθορά στις σόλες

Οι σόλες είναι συνήθως το πιο λεπτό και αδύναμο μέρος στα γυναικεία παπούτσια και φθείρονται πάρα πολύ εύκολα, πράγμα που όχι μόνο ασχημαίνει τα παπούτσια, αλλά τα κάνει και λιγότερο ασφαλή αφού μπορεί να τρυπήσουν ανά πάσα στιγμή. Επενδύστε τη σόλα με ειδικές επενδύσεις που κυκλοφορούν στην αγορά για να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *